Velg riktig hundeseng

Å ha en hund i huset, kan by på mye spenning og festligheter. Det er i denne anledning viktig å huske på at hunder ikke er bur dyr. I de fleste tilfeller er ikke et hundebur nødvendig. Det gjelder å sette fokus på lydighet, tålmodighet og masse kjærlighet. Det vil temme dyret og gjøre det enklere å la det streife fritt omkring i huset. En viktig faktor er midlertidig å skaffe seg den riktige hundesengen. Her får du informasjon om hvorfor en hundeseng er viktig, hvordan man finner riktig variant og hvordan man holder den vedlike.

Viktigheten med en egen hundeseng
Det er ikke mange år siden hunder måtte ligge på et teppe i gangen. På lik linje som mennesker, så liker hunder å ha sin egen seng. Det er komfortabelt og det gjør at en nykommen valp føler seg tryggere i sin nye tilværelse. Undersøkelser viser at hunder blir roligere og mer harmoniske ved å ha en seng de trives i. Det senker stressnivået og det forhindrer stivhet hos de litt større hundene. Det er med andre ord godt for hundens helse.

Velg riktig materiale og type

I sammenheng med hundens helse, er det viktig å finne det riktige materialet. En essensiell faktor, er å påse om husdyret ditt lider av allergier. I dette tilfellet skal du velge materialer som ikke inneholder skadelige kjemikalier eller allergifremkallende fargestoffer. Spørr derfor i dyrebutikkene etter en hundeseng laget av trygge tekstiler.

For det andre vil en god seng forhindre at hunden din får liggesår. Da de større og eldre hundene sover store deler av døgnet, er en god liggekomfort særdeles viktig. Senger av god kvalitet kommer i blant annet minneskum og lateksflak. Det gir en fin temperatur, velfungerende trykkavlastning og god pusteevne. Med et relativt stort utvalg av både materialer og størrelser, så er det enkelt å finne en egnet hundeseng som passer godt til din hunderase.

Holde hundesengen ren

Til sist er det viktig å holde hundesengen ren og pen. Dette er på lik linje med å finne riktig materiale, for å unngå allergiske reaksjoner hos ditt husdyr. Den viktigste måten å holde sengen ren på, er ved å støvsuge den. Dette bør gjøres ofte, opptil 3 ganger i uka. I tillegg skal man vaske yttertrekket eller innerputen omtrent én gang i måneden. Midlertidig er dette kun nødvendig om materialet har blitt skittent. Nybakte valper har en tendens til å tisse rett foran sengen. Da har de en tendens til å tråkke i væsken, for så å trå opp i sengen. For å gjøre rengjøringen lettere, så kan man legge et pledd i sengen som man skifter ut regelmessig. Da kommer aldri væsken i direkte kontakt med hundesengen.