Finn det perfekte sofabordet

Sofabordet har blitt et viktig element i stuen de siste årene. I dag brukes ikke bordet kun som ekstra pryd. Det brukes også som et lite spisebord, lekebord eller arbeidsbord. Dersom du ønsker å skape et stilsikkert løft i din stue, så vil et sofabord harmonere godt med sofaen. Det finnes mange lekre design og praktiske former, hvilket gjør sofabordet til et funksjonelt møbel. Det trenger midlertidig ikke stå i stuen kun fordi det kalles et sofabord. Møbelet passer også fint inn på soverommet, barneværelset eller i entreen. Størrelsen, materialet og stilen du velger, vil sette rammene for plasseringen av bordet i hjemmet. Du kan finne et sofabord her, da Unoliving har et bredt sortiment av ulike varianter. De vil gladelig behjelpe deg med å finne det perfekte bordet til din bolig.

Begynn med høyden

Høyden på sofabordet er viktigere enn man tror. Det vil skape en særegen stemning i rommet. Man kan for eksempel gå for et lavt og petit bord. Dette gir både et stilig og moderne inntrykk for dem som entrer stuen. I tillegg så kan man lene seg tilbake i sofaen og legge føttene på bordet.

Man kan også velge å gå for en mer retrovariant. Velg en 70-talls inspirert stil i mørkere tremateriale. Dette kan for eksempel være en organisk variant med en grovere bordplate. En annen mulighet er å velge et innskuddsbord. Innskuddsbordet er ekstremt moderne for tiden. De forskjellige høydene på bordplatene, kan brukes til ulike funksjoner. I tillegg så skaper de liv i rommet. Da trenger man ikke tilføre ytterligere detaljer slik som lamper og tepper. Innskuddsbordet fanger allerede mye av oppmerksomheten fra før av.

Benytt flere sofabord

Man trenger ikke kun å ha et enkelt sofabord i hjemme sitt. Man kan også inkludere et sofabord til lekerommet, et til soverommet og et til stuen. På soverommet kan for eksempel sofabordet fungere som et nattbord. Et hjørnebord er også noe å foretrekke. Dette kan tilføres til hjørner i boligen hvor det ellers har vært ubenyttet romplass. Man kan også skaffe seg et brettbord. Møbelet hindrer at noe faller på gulvet når du flytter det rundt omkring og du kan ellers bruke det i alle hjemmets rom.

Velg riktig farge, materiale og form

Designet er ikke det eneste som avgjør et stilsikkert sofabord. Det er minst like viktig å velge den riktige fargen, det riktige materialet og den riktige formen. Dersom du ønsker et sofabord som skal tiltrekke seg mye oppmerksomhet, så bør du overveie en farge som står i kontrast med veggene. Dersom du ønsker et usynlig sofabord som heller skal fylle den ekstra plassen i rommet, så velg en dusere farge. Dette kan for eksempel være et hvitt sofabord imot en hvit vegg. Da går de to elementene mer i ett med hverandre.

Materialvalget er også viktig å vurdere. Dette gjelder både i forhold til utseende og i forhold til funksjonaliteten. Et sofabord med glassplate er ikke praktisk dersom man har barn og husdyr. Det går lett i stykker og får enklere i riper enn andre materialer. I så fall bør man velge et sofabord i betong eller i grovt tremateriale.

Til sist så handler det om å finne den riktige formen. Ønsker du et rundt bord? Eller vil du heller ha en kvadratisk variant? Våg å tenke utenfor boksen og å utfordre deg selv. Til tross for at du er vant med runde stuebord, så kanskje det er på tide å teste noe nytt? Sjekk ut det brede sortimentet hos Unoliving for å få mer inspirasjon.